Over ons

Cheque overhandiging Fighters Against Cancer

Onder de leiding en impuls van meester Bert VANMECHELEN, voorzitter van Thai-en Mix-fight club 'DEATH ROW' te Sint-Truiden werd 6 jaar geleden het team Fighters Against Cancer opgericht om deel te nemen aan Levensloop, georganiseerd door de Stichting tegen Kanker.

Het betreft een team van allerlei vecht-sporters en sympathisanten waar tijdens 2 opeenvolgende jaren een absolute topopbrengst kon worden vergaard van resp. meer dan € 30.000 (in 2014) en meer dan € 20.000 (in 2015), dewelke integraal werd gedoneerd aan de 'Stichting tegen Kanker'.

In 2016 is Fighters Against Cancer een v.z.w. geworden en werd een eigen event georganiseerd op de Veemarkt te St-Truiden. De topopbrengst van € 32.000 (!) kon worden overhandigd aan v.z.w. 'Ons Steentje'.

In 2017 werd het event voor de eerste keer georganiseerd in LANDEN en was de ‘Fight of the Year’ voor de organisatie 'TUKI', meer bepaald een v.z.w. die zich inzet om ouders van kinderen met levensbedreigende ziektes financieel, administratief, emotioneel en praktisch te ondersteunen.

In 2018 kon een absolute TOPOP-BRENGST van € 60.166 worden overhandigd aan de organisatie 'KICK CANCER', een organisatie die zich inzet voor de behandeling tegen kinderkanker: nieuwe behandelingen vinden, verbeteren en hieromtrent doelgericht financieren en actief medewerken...

Ze promoten een vernieuwende aanpak van kinderkanker, niet alleen door onder-zoek te financieren maar ook door ervoor te zorgen dat andere spelers kinderkanker niet vergeten en dat ze hierin investeren.

Kickcancer pleit ook voor de opmaak van een nieuwe regelgeving die onderzoek naar kinderkanker financieel aantrekkelijker en minder riskant maakt.

Naast zo veel mogelijk fondsen te vergaren via diverse kanalen willen Fighters Against Cancer vooral zo veel mogelijk Fighters mobiliseren en komaf maken met het on-terechte negatief imago dat vaak hangt rond vechtsporten.

Laat evenwel duidelijk zijn dat IEDEREEN welkom is in ons team en dus niet enkel vechtsporters.

Fighters Against Cancer wil beklemtonen dat ze vooral het hart op de juiste plaats hebben en dat er NOOIT en OP GEEN ENKELE MANIER een onderscheid wordt gemaakt omtrent ras, nationaliteit of religie!

Echte FIGHTERS hebben een universele taal met waarden als Respect, Door-zettingsvermogen, Kracht en Eergevoel, ongeacht waar ter wereld... spijtig genoeg ook tegelijkertijd waarden die meer en meer verloren gaan in deze maatschappij.